Aanmelden nieuwsbrief Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Inloggen / Registreren
Inloggen / Registreren
Gratis proefles Lesrooster Shop
Nieuws Radmilo Soda

Lees meer

Radmilo Soda is één van de bekendste personal trainers van Nederland en misschien wel één van de meest bijzondere. Soda Bodyfit is zijn personal training studio aan de Falckstraat in Amsterdam. Dit is een van de eerste studio’s die geopend is in de stad in maart 2010. Men kan zeggen dat met de opening van zijn studio, Radmilo een ‘revolutie’ begonnen is op het gebied van persoonlijke gerichte training. Zowel voor fysiek als voeding en mentale coaching.

Radmilo Soda werd in 1972 geboren in Kroatië en verhuisde op zijn zestiende naar Nederland. Terwijl hij zijn geld verdiende als kok, raakte hij ondertussen steeds meer gegrepen door de noble art of self-defence: het boksen. Het duurde niet lang of het beroemde Albert Cuypteam merkte zijn talent op. Hij schopte het tot Nederlands amateurkampioen en werd professioneel bokser met als hoogtepunt zijn wereldtitelgevecht in Praag.

Na zijn topsport carrière heeft hij er voor gekozen om zijn passie, kennis
en ervaring in te zetten voor anderen, dit voornamelijk als personal trainer in zijn eigen studio Soda Bodyfit. Ieder individu is anders en daarom gaat Radmilo samen op zoek naar een evenwichtige lifestyle die past bij de persoon. Speciaal hiervoor ontwikkelde hij een methodiek waarin behalve sport, ook voedingsadvies, fysiotherapie en coaching een belangrijke rol spelen. Naast personal trainer is Radmilo ook ambassadeur voor Matrix Fitness, trainer bij Fitchannel en docent binnen zijn zelf ontwikkelde personal trainers opleiding (Exercitium). Radmilo Soda is getrouwd en heeft drie kinderen.

Bij de Nederlandse bevolking is hij vooral bekend van het RTL televisie programma Obese. Als enthousiaste sporter heeft hij zelf 25 marathons gelopen, 4 halve triathlons en de Ironman in 2016. Hij fietst geregeld en heeft bijna alle bekende bergen in Europa beklommen met zijn fiets. Zijn andere passie is schrijven. Hij heeft voor iedereen zijn visie opgeschreven over hoe wij ons leven beter en fitter kunnen maken door middel van sport. Radmilo is auteur van twee boeken op het gebied van training en gezonde lifestyle (Echt Radmilo in 2014 en MOMS in 2016). In april 2019 is zijn derde boek, Seniority, gepubliceerd. Seniority beschrijft zijn visie over fit en gezond ouder worden.

Zijn Levensmotto: Repetition is the mother of all skills. Want als je beter wil worden, moet je oefenen. Ook om niet te vergeten: waar een wil is, is een weg!
Zijn boodschap: Leef vanuit een passie en probeer altijd een beetje verder te gaan. Vergeet ook niet om beter te eten! Dan worden we allemaal energieker, gelukkiger en positiever door en halen we elke dag meer uit ons leven.

Foto's gemaakt door Ester Gebuis

Terug naar overzicht