Aanmelden nieuwsbrief Volg ons op Instagram Volg ons op Facebook Inloggen / Registreren
Inloggen / Registreren
Gratis proefles Lesrooster Shop
Nieuws Norbert Hoogeslag - Gezellig!

Lees meer

Gezellig. 

Iedereen weet: de trainers bij The Gym zorgen ervoor dat je er net even dat tandje erbij zet om je grenzen ze te verleggen. Omdat de training die je net volgde, net weer even zwaarder was dan de vorige ben je gewoon wéér kapot. 

Maar de motivatie komt ook uit een andere hoek. De belangrijkste: je trainingsgroep. Ons groepje, dat eigenlijk toevallig bij elkaar is gekomen, is heel divers. Om te beginnen hebben we het over M/V, een leeftijdsrange van begin 20 tot halverwege 50 en daarbij lopen makelaars, ex-profvoetballers en meer door elkaar. 

Dat groepje is dus niet bepaald homogeen en dan zijn er ook nog duidelijk zichtbare kracht- en niveauverschillen. Het bijzondere is: die verschillen zijn blijkbaar geen belemmering om samen te buffelen. Door te wisselen van partner (in The Gym mag dat tijdens kantooruren), train je telkens weer anders: op het ene moment krijg je zo de mogelijkheid om je op trekken aan een ander terwijl je daarna wat meer ruimte krijgt om je techniek fijn te slijpen. Toch heb ik wel eens voorzichtig aan een van de groepsleden gevraagd of ik ze vanwege het niveauverschil niet te veel belemmerde. Het antwoord was nee. En de verrassing zat in de toevoeging: onze groep is simpelweg gezellig. Gezellig? Zó had ik het nog niet bekeken. Gelukkig zorgen de trainers er wel voor dat iedereen in de groep op zijn eigen niveau gewoon kapot gaat. Héél gezellig.

Norbert Hoogeslag

 

Terug naar overzicht